Előfizetői tartalom

Napelemek: tovább gyorsulhat a napenergia hazai hódítása, de sok múlik a támogatásokon

Major András
Tovább nőtt a magyarországi naperőművek beépített teljesítőképessége augusztusban, a mintegy 90 MW-os bővüléssel az összesített fotovoltaikus kapacitás megközelítette a 3570 MW-ot szeptember elsején - derül ki a Mavir által ismertetett adatokból. A rezsiszabályok módosulása, illetve az energiaárak emelkedése miatt pedig a piac még jobban felpöröghet, miután a napenergia iránt a nagy energiaigényű szereplők érdeklődése is megnőtt, de az elérhető támogatásokon sok múlhat – hangsúlyozza Lugos Roland, az Optimum Solar Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

A statisztika szerint a háztartási méretű (HMKE), 50 kW alatti napelemes rendszerek beépített teljesítőképessége közel 40 MW-tal 1358 MW-ra nőtt az utolsó nyári hónapban. Ez a havi bővülési érték ugyan egyáltalán nem számít alacsonynak a korábbiakhoz képest (a 2021-es rekord évben összesen 406 MW-tal nőtt a kapacitás), ugyanakkor még nem tükrözi annak, a napelemekért...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái