FONTOS Szót váltott Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel
 
Előfizetői tartalom

Óriási grizzlymedve-veszély leselkedik a piacokra – Rég nem látott októberi összeomlás jöhet?

Az S&P 500 index a szeptember 30-i pénteken 22 hónapos mélypontra esett, benézve a 200 hetes mozgóátlaga alá. Az évtizedek óta nem látott geopolitikai feszültségek, a még mindig erős inflációs nyomás és a vele együtt szigorodó monetáris kondíciók mellett egyre nagyobb a globális recesszió és az azt kisérő vállalati eredményromlások veszélye. Az Apple és a Nike múlt heti vállalati hírei is erre utalnak. Így lépünk be a rettegett októberi hónapba, ahol egy negatív híráramlás esetén kísérthet 1929, 1987 és 2008 brutális októberi összeomlásának az árnyéka.

A mögöttünk hagyott utolsó szeptemberi héten nem sikerült semminemű érdemi pattanást produkálniuk az amerikai részvénypiacoknak annak ellenére, hogy sok mutató alapján extrém túladott állapot állt elő a szeptember 23-i péntekre és a szeptember 26-i hétfőre. Többek között két és fél éves csúcsra ment a CBOE put-call arány, illetve szintén a 2020 márciusi koronavírus...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái