Előfizetői tartalom

Kilőttek a Mol részvényei, valósággal száguld az árfolyam

Portfolio
Az utóbbi időben sok más magyar részvényhez hasonlóan a Mol papírjai is igencsak nagy nyomás alatt voltak, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett a gyenge forint is csökkentette a hazai eszközökbe vetett bizalmat. A mostani emelkedéshez éppen ezért egyaránt hozzájárult a nemzetközi hangulat javulása, a túladott technikai szintekből való felpattanás, az erősödő forint, valamint az emelkedő olajár és az orosz gázmegállapodás is, melyek következtében jelentősen javult a hazai eszközök megítélése is.

A Mol részvényei ma 5,5 százalékos pluszban vannak, a kedvező hírek mellett azonban megállapítható, hogy technikailag is igencsak túladott voltak már a vállalat részvényei, továbbá a 2300 forintos szint is fontos támaszként szolgált. Az említett technikai tényezők mellett az alábbi okok húzódnak meg az emelkedés hátterében: Először is, az olajár is emelkedésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés