Előfizetői tartalom

A nap eleji ijedség után fordultak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az USA-ban nemrég kedvező munkaerőpiaci adatokat közöltek, de talán a legfontosabb piacbefolyásoló esemény az OPEC-ülés volt ma, a tagországok képviselői 2020 márciusa óta először találkoztak személyesen - a legfrissebb előzetes értesüléseknek megfelelően nagy mértékben, napi 2 millió hordóval vágják vissza a kitermelést az olajhatalmak. Az Európai Bizottság elnöke emellett korábban bejelentette, hogy átmeneti gázár sapkára tesz javaslatot, amely addig lenne hatályban, amíg az EU ki nem dolgoz egy új gázpiaci indexet - a hírre első reakcióra ütöttek egyet a forinton, illetve az európai gáztőzsdén beesett a gázár. Az európai tőzsdék szerdán jellemzően estek, a vezető amerikai részvényindexek nagyjából stagnáltak.

2022. október 05. 22:15 Pici mínusz Ahhoz képest, hogy a kereskedési nap elején mekkora volt a lefordulás, szépen visszakapaszkodtak az amerikai részvényindexek, végül 0,1-0,2 százalék mínuszban fejezték be a kereskedést. 2022. október...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái