Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni, hamarosan újra szétverhetik a tőzsdéket

Portfolio
A Federal Reserve infláció elleni harcára fixálódott részvénypiac hamarosan megláthatja, hogy a gyorsan emelkedő kamatlábak milyen hatással vannak a vállalatok eredményeire. Az S&P 500 index 2022-ben 24 százalékot esett, miközben a központi bank emeli a kamatlábakat, a befektetők pedig megpróbálják belőni a részvények értékeltségét és a vállalati profitok tartósságát. A harmadik negyedévi gyorsjelentési szezon, amely ezen a héten veszi kezdetét, az elemzőknek és a befektetőknek az eddigi legszélesebb körű betekintést nyújtja majd abba, hogy az üzleti világ hogyan teljesít, miközben a költségek tovább emelkednek, a magasabb kamatlábak fenyegetik a keresletet, az erős dollár pedig csorbítja a tengerentúli bevételeket.

Csapnivaló formában indítják jelentési szezont a tőzsdék A korán jelentő vállalatok eredményeire adott piaci reakció alapján úgy tűnik, hogy a közelgő vállalati jelentések nem fogják megnyugtatni a piacot, amely az utóbbi időben különösen volatilis volt - írja a WSJ. A Dow Jones Market Data szerint az S&P 500 az elmúlt 14 kereskedési napból 11-ben legalább 1 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés