Előfizetői tartalom

Nem semmi, ami ma ment a tőzsdéken, pluszban zárt Amerika

Portfolio
Tűkön ülve várta a piac a mai napot, ugyanis ma érkezett meg az USA-ból a szeptemberi inflációs adat. Eleinte még a dollár gyengüléssel, a tőzsdék pedig emelkedéssel várták a Fed kamatpolitikája szempontjából kiemelten fontos adatot, azonban hirtelen fordult minden a piacon, amikor kijöttek a hivatalos számok: az USA-ban ugyanis a vártánál nagyobb mértékben nőtt az infláció (a maginflációval együtt), mint arra a piac számított, ez pedig felerősítette az agresszívebb jegybanki politikával kapcsolatos várakozásokat. A forint a korábbi erősödés után történelmi mélypontra zuhant a dollárral szemben, az európai tőzsdék gyorsan ledolgozták a korábbi emelkedést, az amerikai tőzsdéken is nagy eséssel indult a nap, igaz, hamar fordult a kocka.

2022. október 13. 22:04 Megosztás Pluszban zárt Amerika A kezdeti rosszkedvet hamar maguk mögött hagyták a tengerentúli befektetők, és végül mindhárom amerikai index jókora emelkedéssel fejezte be a mai napot. Közülük a Dow 827 pontos emelkedéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés