Előfizetői tartalom

Csúnyán beütötték az amerikai tőzsdéket

Portfolio
Európában jó hangulatban telt ma a kereskedés, Amerikában a nyitást követően azonban lefordultak a tőzsdék, ezzel visszaadva a tegnapi emelkedés nagy részét. A nemzetközi átlaghoz képest felülteljesített ma a magyar tőzsde, miután ma reggel az MNB alelnöke, Virág Barnabás online háttérbeszélgetést tartott, ahol bejelentette, hogy a kamatfolyosó tetejét, az egynapos fedezett betét kamatát 25 százalékra emelte a Monetáris Tanács, ami 950 bázispontos emelést jelent, az alapkamat emellett változatlan maradt. A bejelentést követően a forint erősödésbe kezdett, ezzel pedig a hazai eszközökre, így a részvénypiacra nehezedő nyomás is mérséklődni tudott.

2022. október 14. 22:01 Csúnya lett a zárás Nem tudtak szépíteni a zárásra az amerikai tőzsdék, és napi mélypontjaik közelében fejezték be a napot a vezető indexek. A Dow végül 1,3 százalékos esett, az S&P 500 2,4 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq pedig 3,1 százalékos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái