Előfizetői tartalom

Az emberek nem tudnak csokoládé nélkül élni - Úgyhogy tovább emelik az árát

Portfolio
A világ egyik vezető édességgyártójának, a Mondeleznek az eladásai tovább nőttek, annak ellenére, hogy a költségeik emelkedése miatt folyamatosan árat emelnek. A cég vezetői szerint az emberek egyszerűen nem tudnak csokoládé nélkül élni, ezt pedig - úgy tűnik - a vállalat ki is használja, és tovább emeli az árait. A Mondelez megemelte az idei eredményvárakozását, a cég részvényárfolyama pedig tovább emelkedett.

Miközben Európában mérsékelten csökkent a Mondelez bevétele, a feltörekvő piacokon és Észak-Amerikában továbbra is erős a kereslet, ez pedig hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat 7,76 milliárd dolláros bevétel mellett 74 centes részvényenkénti korrigált nyereséget ért el a harmadik negyedévben, a bevétel és a profit is magasabban alakult, mint amire az elemzők számítottak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés