Portfolio signature

10 meredek tény, ami kiderült a csődbe ment kriptotőzsdéről

Portfolio
Sam Bankman-Fried múlt héten csődbe ment kriptotőzsdéjének belső ügyeiről kezdetben csak kevés részletet lehetett tudni, viszont számos információra derült fény a héten. Csütörtökön John Ray III, a csődbe ment FTX kriptotőzsde új vezérigazgatója régóta várt nyilatkozatot tett az amerikai csődbíróságon, amelyben józanul értékelte Sam Bankman-Fried kriptoimbirodalmának összeomlását - írja a MarketWatch. Ray nem köntörfalazott, kijelentette, hogy 40 éves jogi és szerkezetátalakítási pályafutása során még soha nem látta a vállalati irányítás olyan mértékű kudarcát, és a megbízható pénzügyi információk olyan szintű hiányát, mint ami az FTX-nél tapasztalt. Íme, 10 pont, amelyet az új vezérigazgató hozott nyilvánosságra a szövetségi csődbíróságon Bankman-Friedről és az FTX-botrányról.

1. Az FTX digitális eszközeinek nagy részét nem biztosították

Ray világossá tette, hogy bár most ő irányítja a különböző FTX kereskedési platformokat és Bankman-Fried kripto hedge fundját, az Alameda Research-t,

de azoknak a digitális eszközöknek csak a töredékét találta meg és biztosította, amelyek visszaszerzésében reménykedett.

Ray szerint valójában csak mintegy 740 millió dollárnyi kriptopénzt sikerült új, hideg tárcákban biztosítani - ez csak töredéke annak a 10-50 milliárd dollárnyi kötelezettségnek, amelyet a vállalat a csődbejelentésében nyilvánosságra hozott.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja az év végi akciónk keretében 19990 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések