Előfizetői tartalom

Mindent elfelejthetünk, amit eddig a fociról gondoltunk – Mennyit ér egy hónap hírnév?

Rengeteg kritikát kapott már a vasárnap kezdődött katari futball-világbajnokság, hiszen néhány évtizede elképzelhetetlen lett volna, hogy november második felében, légkondicionált stadionokban rajtoljon el a világ második legjelentősebb sporteseménye. Az ázsiai ország 12 éve nyerte el a rendezést, azóta folyamatos botrányoktól hangos az esemény, komoly korrupciós vádak mellett az utolsó pillanatban betiltották az alkoholfogyasztást a stadionokban, míg a németek arra figyelmeztették szurkolóikat, hogy a vb hivatalos applikációja kémprogramként is funkcionálhat, így ne használják azt.

A rekordok világbajnoksága kezdődött

Vasárnap délután a Katar-Ecuador mérkőzéssel kezdetét vette a futball-világbajnokság, ami valószínűleg minden eddigi tabut ledönt majd a labdarúgással kapcsolatban. Az megszokott, hogy a házigazda játssza az első meccset, azonban rögtön a nyitómérkőzés rögtön rávilágított arra, hova tart a modern futball. Nem rég ugyanis nem csak Katar, de Ecuador részvétele is elképzelhetetlen volt.

És négy év múlva ez csak még látványosabb lesz, hiszen a jelenlegi 32 helyett már 48 csapat vehet részt az eseményen észak-amerikában 2026-ban.

A történelem során ez a második világbajnokság Ázsiában a 2002-es japán-koreai közös rendezés után, a Közel-Keleten viszont soha nem volt még hasonló, ami az olimpia után a világ második legjelentősebb sporteseményének számít. Ráadásul ezt sem a régió egyik nagyhatalma, például Szaúd-Arábia rendezi, hanem még a helyben is kis országnak számító Katar.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés