Előfizetői tartalom

Ugrottak az amerikai tőzsdék a Fed felőli jelzésekre

Portfolio
Arra a német sajtóértesülésre, hogy jövő héten 7,5 milliárd eurónyi magyar EU-forrás felfüggesztésére tesz majd hivatalos javaslatot az Európai Bizottság a Tanács felé, tehát a vártnál kedvezőtlenebb forgatókönyv valósulhat meg, azonnali reakcióként nagyot ütöttek a forinton és a tőzsdén is. Az OTP árfolyama átmenetileg 5%-os mínuszban is volt, aztán a záráshoz közeledve jelentősen szépített a magyar tőzsde: a BUX végül 0,9%-os, az OTP 1,2%-os csökkenéssel zárt. A vezető német és francia indexek enyhe pluszban fejezték be a kereskedést, Amerikában pedig a Fed este megjelent jegyzőkönyvéig kivárás volt a jellemző, majd azokra a jelekre, hogy a jegybankárok a kamatemelési tempó lassításán gondolkodnak, ugrottak az amerikai indexek, a dollár pedig gyengült.

2022. november 23. 23:13 Megosztás Mérsékelt pluszban zártak a vezető indexek A kereskedés végén is megmaradt a viszonylagos optimista hangulat az amerikai tőzsdéken, így a Nasdaq végül 1%-os, az S&P 0,6%-os, a Dow pedig 0,3%-os pluszban zárt. Az euró/dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés