Előfizetői tartalom

Bréking: masszív támadás érte a WhatsAppot, magyarok százezreit is érintheti!

Portfolio
Közel 500 millió WhatsApp-felhasználó – köztük 377 ezer magyar – telefonszámát árulja valaki egy hackerfórumon, amely már nem az első nagy léptékű adatszivárgás a közösségi médiaoldalak történetében. Tavaly tavasszal a Facebook, pár nappal később pedig a LinkedIn több százmillió felhasználójának adatait lopták el, majd árulták dark netes fórumokon a hackerek.

A hirdetésben, amelyet november 16-án tettek közzé, 84 ország WhatsApp felhasználójának 487 millió telefonszáma szerepel. Az adatbázisba felkerült a Cybernews gyűjtése szerint 377 045 magyar felhasználó telefonszáma is. Tízmilliós nagyságrendben loptak el telefonszámokat Egyiptomból (45 millió), Olaszországból (35 millió), az Egyesült Államokból (32 millió) Szaúd-Arábiából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés