Előfizetői tartalom

Elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Dow és az S&P is mínuszban zárt

Portfolio
Tegnap jelentős ralit produkáltak az amerikai tőzsdék, miután Jerome Powell amerikai jegybankelnök beszédében megerősítette, hogy lassít a kamatemelések ütemén az amerikai jegybank, még úgyis, hogy az infláció elleni küzdelemben elért eredményekkel nem elégedett. Ez a bejelentés meghozta a vevőket a kereskedés elején, és amerikai tőzsdék emelkedése után az ázsiai piacokon is jó volt a hangulat, ráadásul két nagyvárosban is enyhítettek a járvány miatti korlátozásokon, amit szintén kedvezően fogadtak a befektetők. Végül, ami Európát illeti, a kedvező globális hangulattal összhangban itt is erős volt a nyitás, bár délutánra elkezdték visszaadni az emelkedést a vezető indexek, azért az összkép így is pozitív volt. A tengerentúlon ehhez képest a kezdeti iránykeresés után lefordultak a tőzsdék, a nap végére egyedül a Nasdaq tudott enyhén pluszban zárni.

2022. december 01. 22:05 Megosztás A Nasdaq pluszban, a Dow és az S&P mínuszban zárt Felemásan zárta a mai kereskedési napot Amerika, egyedül a Nasdaq tudott halvány pluszban zárni, de az S&P 500 már kisebb mínuszban, a Dow pedig több mint fél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés