Előfizetői tartalom

Káros magabiztosság? - Sok magyar cég hiszi, hogy az ágazatának egyáltalán nincs szén-dioxid-kibocsátása

Portfolio
Második alkalommal adta ki a K&H a fenntarthatósági indexét, az elsőként júniusban közzétett mutató a nettó 300 millió forint feletti árbevételű vállalkozások körében végzett felmérés alapján készült. Az eredmények akkor azt mutatták, hogy a cégek többsége tudja, hogy foglalkoznia kell a fenntarthatósággal, de még konkrét lépéseket kevesen tettek. Most, fél év elteltével, valamelyest javultak a fenntarthatósági mutatók, de még mindig magas arányban hiszik azt a cégek, hogy semmilyen szén-dioxid-kibocsátásuk nem keletkezik, és kifejezetten sokan egyáltalán nem tervezik, hogy felállítanak egy klímasemlegességi céldátumot.

A korábbi, 2022 júniusi index eredménye 38 pont volt, az egyes alindexekben azonban nagy volt a szórás, az attitűd teljesített a legjobban 67-es értékkel, míg a mérés és auditálás 12-es számot kapott. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 30. Tényleg zöldek a cégek? - Óriási a szakadék az ígéretek és az igazi vállalások között Bacher János, az Impetus Research managing...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái