Előfizetői tartalom

Káros magabiztosság? - Sok magyar cég hiszi, hogy az ágazatának egyáltalán nincs szén-dioxid-kibocsátása

Portfolio
Második alkalommal adta ki a K&H a fenntarthatósági indexét, az elsőként júniusban közzétett mutató a nettó 300 millió forint feletti árbevételű vállalkozások körében végzett felmérés alapján készült. Az eredmények akkor azt mutatták, hogy a cégek többsége tudja, hogy foglalkoznia kell a fenntarthatósággal, de még konkrét lépéseket kevesen tettek. Most, fél év elteltével, valamelyest javultak a fenntarthatósági mutatók, de még mindig magas arányban hiszik azt a cégek, hogy semmilyen szén-dioxid-kibocsátásuk nem keletkezik, és kifejezetten sokan egyáltalán nem tervezik, hogy felállítanak egy klímasemlegességi céldátumot.

A korábbi, 2022 júniusi index eredménye 38 pont volt, az egyes alindexekben azonban nagy volt a szórás, az attitűd teljesített a legjobban 67-es értékkel, míg a mérés és auditálás 12-es számot kapott. Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 30. Tényleg zöldek a cégek? - Óriási a szakadék az ígéretek és az igazi vállalások között Bacher János, az Impetus Research managing...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés