Előfizetői tartalom

Naperőművek: újabb fontos változásokról döntött a kormány

Major András
Újabb lényeges változtatásokról döntött a kormány az 50 kW feletti - tehát a háztartási méretűnél (HMKE) nagyobb - napelemes fejlesztések hálózati csatlakozására vonatkozó szabályozásban. A módosítások értelmében a 2022. május 2. előtt befogadott csatlakozási igénnyel rendelkező erőművi befektetőknek nyilatkozatban kell megerősíteniük beruházási szándékukat és a csatlakozás kívánt időpontját, amit pénzügyi biztosíték megfizetésével is meg kell erősíteniük. Egyúttal az e beruházók számára kiadandó műszaki gazdasági tájékoztató dokumentumok kiadásának határidejét másfél hónappal ismét elhalasztották; beruházói szempontból jó hír viszont, hogy megszűnik a szabályozási tartalék biztosítására vonatkozó kötelezettség.

A péntek esti Magyar Közlönyben megjelent rendeletek értelmében nyilatkozattételre hívják fel a hálózati engedélyesek – az elosztók és az átviteli rendszerirányító – azokat az erőművi befektetőket, akiknek már befogadott csatlakozási igénye volt 2022. május 2-át megelőzően. E szerint a 2022. május 2. előtti befogadott csatlakozási igénnyel rendelkező erőművi befektetőknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái