Előfizetői tartalom

Csúnya harcok folynak az internet titkos bugyraiban: egymás ellen fordultak a bűnözők

Portfolio
Az új generációs kiberbiztonság terén globális vezető Sophos ismertette, hogy a kiberbűnözők dollármilliókat csalnak ki egymástól és “tárgyalótermi” eljárást alkalmaznak az átverésekkel kapcsolatos vitáik rendezésére. Az ismertető anyag angol címe “The Scammers Who Scam Scammers on Cybercrime Forums”. A jelentés azt is bemutatja, hogyan használtak a támadók klasszikus taktikákat - amelyek egy része évtizedek óta létezik, mint például a typosquatting, az adathalászat, a kártevő és backdoor kombináció, illetve a hamis digitális piacterek - hogy végrehajtsák a csalásaikat egymás ellen.

Ehhez a jelentéshez a Sophos X-Ops szakértői megvizsgálták az “Exploit”-ot és az “XSS”-t, orosz nyelvű kiberbűnözési fórumokat, amelyek Access-as-a-Service (AaaS) megoldásokat hirdetnek, és a “BreachForums”-ot, egy angol nyelvű kiberbűnözői fórumot és adatszivárgásra specializálódott piacteret. Mindhárom oldal külön tárgyalótermi részleggel rendelkezik a vitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés