Előfizetői tartalom

Ha így folytatják az amerikai indexek, 2008 óta a legrosszabb évet zárhatják

Portfolio
A két ünnep közti első kereskedési napon sok előre bejelentett gazdasági eseményre nem lehetett számítani ami a nemzetközi befektetői hangulatot befolyásolná, délután Amerikából érkezett az októberi lakásárindex, amire figyelhettek a kereskedők. Itthon a Richter részvénye mozgatta a piacot, miután pénteken éjjel jelent meg az új kormányrendelet a Magyarországon termelő gyógyszergyártók árbevétel-arányos különadójáról, ami a legnagyobb hazai gyógyszergyártóként a Richtert érintheti a leginkább. Ahogy arra számítani lehetett, nagyot esett a részvény, magával rántva a magyar tőzsdét.

2022. december 27. 22:04 Megosztás Több mint 1 százalékot esett a Nasdaq Vegyesen zárták a keddi kereskedést a vezető amerikai indexek, a Dow 0,1 százalékkal emelkedett, az S&P 500 0,4 százalékot veszített értékéből, a Nasdaq pedig 1,4 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés