Előfizetői tartalom

Kitört a háború, hátat fordítottak Oroszországnak a nyugati óriásvállalatok

Portfolio
Az orosz-ukrán háború fokozódásával párhuzamosan a világ nagyvállalatai egymás után jelentették be idén, hogy megszüntetik egyes tevékenységeiket a Oroszországban, ezzel tiltakozva a háború és az orosz agresszió ellen. Nem volt ez mindenkinek könnyű döntés, tekintve, hogy óriási piacról van szó és vannak, akik évtizedekig építgették a helyi üzletüket. Az alapvető termékeket gyártó és forgalmazó vállalatok különösen nagy etikai dilemmával találták szemben magukat, hogy menjenek vagy maradjanak. Egyes nyugati cégek teljesen elhagyták az orosz piacot, mások csak az új beruházásokat vágták vissza, de vannak, akik továbbra is ugyanúgy működnek Oroszországban, mint a háború előtt.

Elhagyják Oroszországot a nyugati vállalatok Amikor februárban Oroszország megindította a háborút Ukrajna ellen, a nemzetközi közösség azonnal reagált szankciókkal, többek között a pénzügyek, az energetika, az ipar, és a kereskedelem területén. Az Európai Unió már több szankciós csomagot elfogadott, élesedett decemberben az orosz olajra vonatkozó ársapka is, de közben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés