Előfizetői tartalom

Megérkezett a hét legfontosabb adata, emelkedtek a hírre az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az előző napok emelkedését követően az európai tőzsdéken kitart a jó hangulat, Amerikában mínuszban nyitottak a vezető részvényindexek, de fokozatosan javul a hangulat az inflációs adatok publikálását követően és pluszba fordultak az indexek. Az előzetes várakozásoknak megfelelően 6,5 százalékosra mérséklődött a fogyasztói árak emelkedése éves szinten az Egyesült Államokban. Kisebb pesszimizmusra adhat okot azonban, hogy a maginflációs nyomás valamelyest lassabban mérséklődik az átalános nyomáshoz viszonyítva, amely főként a volatilis energiaárak esésének tudható be.

2023. január 12. 22:06 Megosztás Pluszos zárás Mérsékelt emelkedésekkel fejezték be a kereskedést a vezető amerikai indexek, a Dow 0,6 százalékkal, az S&P 500 0,3 százalékkal, a Nasdaq 0,6 százalékkal került feljebb. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés