Előfizetői tartalom

Szépen zárták a hetet az amerikai tőzsdék

Portfolio
Többnyire kedvező hangulatban telt a kereskedés az európai tőzsdéken, Amerikában azonban kisebb mínuszban nyitottak a vezető részvényindexek. A mai napon is érkeztek fontos gazdasági események, a hazai piacok számára a legfontosabb a decemberi inflációs jelentés volt, amely a várt 25 százalék feletti értékkel szemben mindössze 24,5 százalékos áremelkedést mutatott. Külföldről pedig az amerikai Michigan-index került publikálásra, ami a vártnál nagyobb mértékű fogyasztói hangulatjavulásról számolt be. Emellett pedig a vállalati gyorsjelentési szezon is elkezdődött, elsőként a nagybankok jelentéseivel.

2023. január 13. 22:13 Emelkedtek a tengerentúli tőzsdék A hét záró kereskedési napján emelkedni tudtak az amerikai részvénypiacok. A jó hangulatot a michigani fogyasztó felmérés kedvező eredménye mellett az első banki jelentések alapozták meg. A JPMorgan (JPM) a vártnál jobb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái