Előfizetői tartalom

Magyar kutatók tettek világraszóló felfedezést az emberi agyról

Portfolio
Magyar kutatók új kommunikációs útvonalat találtak a gondolkodás központja, az agykéreg és egy olyan agyterület között, amely kulcsszerepet játszik az agyba érkező információk feldolgozásában - derül ki az MTA közleményéből. Ez az agyterület a talamusz, amelynek kutatásában a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) élen jár.

A felfedezés jelentőségét mutatja, hogy a kutatók beszámolóját a világ egyik legfontosabb idegtudományi folyóirata, a Nature Neuroscience közölte. A tanulmány első szerzője Hádinger Nóra, a kutatócsoport vezetője Acsády László.A talamusz nagyon fontos szerepet játszik annak szabályozásában, hogy milyen információ haladhat át az agykéreg felé. Bár az agykéreg és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés