Előfizetői tartalom

Itt az újabb őrület: minden mozdítható tojást megvesznek, de már a tyúkokat sem kímélik

Portfolio
Senkit sem ér meglepetésként az élelmiszerárak emelkedése, hiszen mindenki a bőrén tapasztalja az inflációt a bevásárlások alkalmával. Tovább súlyosbítja a helyzetet amikor egy termék iránt a kereslet rövid idő alatt ugrásszerűen megnő, ezzel jelentősen drágítva az adott termék árát. Ez játszódott le az Egyesült Államokban a tojással, amelynek az ára meredeken emelkedett az elmúlt időszakban a madárinfluenza-járvány következtében. A tojáshiány már-már a vécépapír gurigák elkapkodására emlékeztet a Covid-időszakból, és a helyzet súlyosságát mutatja, hogy a Google keresésekben már a csirkékkel kapcsolatos kérdések is elszaporodtak. Ez ráadásul még nem is a sztori vége, ugyanis az amerikai vám- és határvédelem arról számolt be, hogy jelentősen felpörgött a Mexikóból származó tojáscsempészet.

Tojáshiány A koronavírus-járvány kitörését követően amerikaiak milliói rohanták meg a boltokat, hogy feltöltsék a készleteiket a legfontosabb javakkal. Hamar elkapkodták a vécépapírt, az élelmiszereket, a fegyvereket, a lőszereket és más, a túléléshez nélkülözhetetlen árucikkeket. Most egy újabb hiánycikk ütötte fel a fejét, amely nem más, mint a tojás. Az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés