Előfizetői tartalom

Elromlott a hangulat, mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Ma délután a tengerentúlon megérkeztek a januári munkaerőpiaci statisztikák, amik alapján a vártnál sokkal jelentősebb mértékben nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban. A hírre nagy erősödésbe kapcsolt a dollár, a vezető részvényindexek komoly mínuszban kezdték a napot és az arany is hirtelen esni kezdett. A most közölt adat nagyon meglepő, a közgazdászok ugyanis úgy vélték, hogy az amerikai gazdaság lassulásával a foglalkoztatottságnak is mérséklődnie kell, és a növekedés lassulására már voltak is jelek. A vártnál stabilabb gazdasági kilátások esetén az amerikai jegybank nem fog rákényszerülni idő előtt a kamatvágásra, így a mostani adat afelé mutat, hogy folytatódhatnak a szigorú emelések - ezt árazzák a piacok, ennek volt köszönhető az esés ma az amerikai tőzsdéken.

2023. február 03. 22:00 Mínuszos zárás Amerikában Az utolsó órákban sem következett be nagyobb hangulatváltozás az amerikai tőzsdéken, így a Nasdaq 1,5, az S&P 500 1, a Dow pedig 0,4 százalékos mínuszban zárta a hét utolsó kereskedési napját a vártnál erősebb munkaerőpiaci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái