Előfizetői tartalom

A szemünk előtt hullik szét a világ egyik leggazdagabb emberének birodalma, mekkora baj lehet ebből?

Portfolio
Két hét alatt közel 113 milliárd dollárt veszített értékéből a világ egyik leggazdagabb emberének cégbirodalma, miután a Hindenburg Research jelentését követően a vállalatcsoport részvényeinek mélyrepülése a hét elején tovább folytatódott. Fordulat jelét továbbra sem látni, emellett pedig a helyzetet tovább nehezíti az indiai hatóságok meglehetősen egyedi részvénypiaci szabályozása is. Azt követően pedig, hogy múlt hét pénteken egy sor hitelminősítői figyelmeztetés is érkezett az Adani-birodalom vállalataira, már az emberek is utcára vonultak, akik egyre aggasztóbbnak találják a kialakult helyzetet, különösen azért, mert számos indiai vállalatnak van kitettsége az Adani-cégek valamelyikében, így érthetően tartanak egy szélesebb körű összeomlástól.

Összeomlóban az Adani-birodalom Amíg 2023. január 27-én csak találgatni lehetett, hogy kire is gondolhatott a Hindenburg Research elemző cég sejtelmes Twitter-bejegyzésben, addig közel két héttel később már a történelem egyik legszéleskörűbb vállalati összeomlásának lehetünk szemtanúi. A Nikola csalásairól is leplet lerántó Hindenburg közel két évnyi vizsgálat után...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái