Előfizetői tartalom

Jobb lesz most vigyázni, a medvecsapda felfedte magát!

Szekeres Bence, Equilor Wealth Office
A Fed múlt heti 25 bázispontos kamatemelése nem lepte meg a piacokat, azonban Jerome Powell Fed elnök beszéde sokkal lazábbra sikerült, mint azt a befektetők várták. Elhangzott, hogy a puha landolás (soft-landing) egyre valószínűbb és ugyan további kamatemelésekre kell számítani, az óvatosabb megfogalmazásból a piaci szereplők az évvégi kamatvágást is belebegtették. Véleményem szerint azonban a piaci szereplők túlságosan optimisták és az elmúlt hetek ralija hamarosan kifulladhat, így a portfóliókat érdemes lehet ennek megfelelően pozícionálni.

Bőven volt mire figyelni mostanában Ugyan a jegybank elnök beszédét követően a befektetők elkezdték venni a részvényeket, mintha nem lenne holnap, csütörtökön jött a feketeleves, hiszen jelentettek az óriás tech cégek, nevezetesen a Microsoft, Amazon, Alphabet, és az Apple. Ugyan nem mindegyik cég jelentése okozott csalódást, mégis gazdasági lassulásra utaló jeleket olvashattunk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái