Előfizetői tartalom

Komoly veszélybe került az Activision Blizzard felvásárlása

Portfolio
A brit versenyhatóság közölte, hogy az Activision Blizzard Microsoft általi 69 milliárd dolláros felvásárlása a  árthat a versenynek az Egyesült Királyság gaming piacán, és lépéseket tehet az üzlet megakadályozása érdekében. A Verseny- és Piacfelügyelet (CMA) szerdán közzétett egy átmeneti határozatot, amely szerint az üzlet versenyjogi aggályokat vet fel, és magasabb árakat, kisebb választékot, és kevesebb innovációt eredményezhet.

A CMA a lehetséges korrekciós intézkedésekről szóló értesítésben azt írta, hogy a Microsoftot kötelezheti a következőkre: adja el a népszerű Call of Duty franchise-hoz kapcsolódó üzletágat; idegenítse el az Activision Blizzardon belüli Activision szegmenst; mind az Activisiont, mind a Blizzardot idegenítse el; bontsa fel az üzletet. A két érintett félnek, vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés