Előfizetői tartalom

Már ketyeg az újabb időzített bomba a tőzsdéken - Mikor robbanhat?

Portfolio
Van a piacnak egy olyan szegmense, amelyik egyre nagyobbra nő, és amelyik sokak szerint komoly turbulenciákat hozhat. Azokról az opciókról van szó, amelyek lejárata egy napon belüli, és amelyeknek az értéke éppen ezért rendkívül gyorsan emelkedhet. A 0DTE-nek nevezett opciókban egyelőre nagyrészt intézményi befektetők pörögnek, de a gyors meggazdagodás reményét kínálva könnyen a kisbefektetők vadászterepévé is válhat, nem nehéz belelátni egy újabb Gamestop őrületet.

Esemény előtti tabletta

Az elmúlt hónapokban új kedvenc tőzsdei termékeket találtak a nagy- és kisbefektetők, ezek pedig nem mások, mint a 0DTE-nek nevezett opciók.

Az elnevezés a Zero Days to Expiration kifejezésből jön, és olyan opciókat jelöl, amelyek kifutás előtt állnak és kevesebb mint egy nap van hátra a lejáratukig.

Ezek a tőzsdei termékek azért különösen népszerűek, mert a közeli lejárat miatt az értékük rendkívül gyorsan változik, ha a befektető eltalálja a helyes irányt, akkor közel nulláról akár több ezer dollárra is ugorhat az opció értéke, akár néhány perc alatt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés