Előfizetői tartalom

Régi ismerős tér vissza a legértékesebb német cégek közé

Portfolio
Ahogy arról korábban a Portfolio is beszámolt, a Linde részvényei a vállalaton belüli átszerveződések következtében február 27-i hatállyal kivezetésre kerülnek a német blue chipeket tömörítő DAX indexből. A lehetséges utódok közül sokáig a Rheinmetall tűnt az egyik legesélyesebbnek, végül azonban a Deutsche Boerse péntek este bejelentette, hogy a Commerzbank térhet vissza a legértékesebb német vállalatok közé.

A Commerzbank részvényei még 2018-ban kerültek ki a német DAX indexből, helyükre pedig akkor a nemrég összeomló Wirecard papírjai kerültek. Ami a további változásokat illeti, az MDAX indexben a közlemény szerint pedig a szélturbinákkal foglalkozó Nordex váltja majd a Commerzbankot, míg a Deutsche Beteiligungs az SDAX indexbe kerül. A változások február 27-én lépnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés