Előfizetői tartalom

Itt az egyik leghasznosabb mesterséges intelligencia: életek millióit mentheti meg

Portfolio
A Brown Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology kutatócsapata létrehozott egy mesterséges intelligenciát, amely képes megjósolni a ritka és pusztító természeti katasztrófákat. Ezek az események hirtelen következnek be, és kevés jelet adnak magukról, így a modellnek nagyon kicsi adathalmazon kell dolgoznia. A mesterséges intelligencia ehhez egy aktív tanulásnak nevezett rendszert használ, amely folyamatosan gyűjti az adatokat a bekövetkező eseményekről, hogy az érintetteknek legalább idejük legyen elmenekülni - írja a BigThink.

Digital Transformation 2023 Aki kimarad, lemarad! Hogyan szerezz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia használatával? Erről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján! Információ és jelentkezés Az aktív tanulásos rendszerek dinamikusan lépnek kapcsolatba az eseményekkel, pl.:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés