Előfizetői tartalom

Egyre jobb a hangulat, már emelkednek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Az elmúlt időszakban egy jelentősebb korrekció vette kezdetét a tőzsdéken, miután az Egyesült Államokból és Európából is a vártnál rosszabb inflációs adatok érkeztek. A héten a német, a francia és a spanyol inflációs adat is váratlan gyorsulást mutatott februárra, így a befektetők már inkább azt kezdték árazni, az infláció talán tartósabb lehet, mint amire sokan korábban számítottak, ez pedig szükségessé tehet további kamatemeléseket, vagy a kamatok hosszabb távon való magasan tartását. Összességében tehát inkább negatív a hangulat mostanában a piacon, az ázsiai tőzsdék is estek ma, Európában a zárásra szépíteni tudtak a tőzsdék, az amerikai piacokon is egyre jobb a hangulat.

2023. március 02. 22:01 Megosztás Jól sikerült a zárás Jól sikerült a zárás az amerikai tőzsdéken, az S&P 500 0,8 százalékos emelkedése mellett a Dow 1,1 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,7 százalékkal került feljebb. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés