Előfizetői tartalom

Nagy falba ütköztek a kínai részvények - Árháborúk lökhetik mélybe az egykori sztárpapírokat

A szigorú járványügyi korlátozások feloldása és a hatósági szabályozások lazítása után rég nem látott kedvvel zsákolták a kínai részvényeket a befektetők az év első heteiben. A mesterséges intelligencia egyre jelentősebb térhódításával pedig új sztárok is születtek a tőzsdén, az elmúlt napokban azonban mégis erős falba ütközött az emelkedés. Csak egy egyszerű korrekcióról van szó vagy eddig tartott az újranyitási bumm? Milyenek a tőzsdei kilátások? Valóban a lazuló hatósági szabályozások következtében kialakuló árháborúk vihetik be az újabb ütést az egykori sztárszektoroknak?

Nagy emelkedés

A járványügyi korlátozásokat feloldásával és a hatósági szabályozások fokozatos lazításával érezhetően megkönnyebbültek a befektetők a kínai piacokon az elmúlt időszakban, az október vége óta tartó széles körű részvénypiaci rali pedig január végén, a kínai Holdújév ünnepekor érte el csúcsát.

A három hónapos időszak során a legnagyobb kínai technológiai vállalatokat tömörítő Hang Seng Index közel 55 százalékot emelkedett.

 

Az MSCI China index értéke pedig 58 százalékkal nőtt az időszak során.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés