Előfizetői tartalom

Masszívan növekedik a debreceni akkumulátorgyár mögötti cég

Portfolio
A debreceni akkumulátorgyár mögött is álló kínai Contemporary Amperex Technology (CATL) a várakozásokat felülmúló éves profitról számolt be, köszönhetően az elektromos autók iránti egyre erősebb keresletnek - írja a Bloomberg. Mind a cég bevételei, mind az eredmények gyors ütemben nőttek tavaly, a cég részvényeinek árfolyama pedig felpattant a jelentés után.

Közzétette legfrissebb számait a CATL, melyek alapjén a 2022-es bevétel 328,6 milliárd jüan volt, ami 152 százalékos növekedést jelent a bázisidőszakhoz képest, ami megfelelt az elemzői előrejelzéseknek. A CATL fő energiaakkumulátor-üzletága, amely 2021-ben a vállalat bevételének nagy részét generálta, 17,2 százalékos marzsot ért el, ami megfelelt a piaci becsléseknek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés