metaverzum
Üzlet

Meglepő felfedezés: szokatlan módszerrel választhatják ki az új munkavállalókat

Portfolio
Egy új vizsgálat kimutatta, hogy azok a VR-játékosok (virtuális valóság), akik előbb végeztek egy játékkal magasabb általános intelligenciahányadossal, és információfeldolgozási kapacitással rendelkeznek. Az eredményeket a későbbiekben felhasználhatják az állásokra pályázók munkateljesítményének előrejelzésére – írja a ScienceDaily a Kölni, a Liechtensteini és a Vorarlbergi Egyetem közös tanulmányára hivatkozva.
A jövő digitális vívmányairól és a legfontosabb technológiai fejlesztésekről is lesz szó a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján!

Nem ez az első tanulmány, amely kimutatta már, hogy a videojátékok jelezhetik, sőt segíthetik az intellektuális és kognitív képességek fejlődését. Mivel ezekkel a jellemzőkkel a várható munkahelyi teljesítmény is megbecsülhető, a videojátékok a humánerőforrás-menedzsment számára is érdekesek lehetnek. Bár számos vállalat egyre gyakrabban alkalmazza a VR-technológiát a jelöltek toborzásakor, csak kevés tanulmány vizsgálta kifejezetten azt, hogy a VR-játékok ténylegesen felhasználhatók-e valahogy a jelöltek intelligenciájának mérésére. A Virtual Reality című folyóiratban most megjelent "Intelligence at play: game-based assessment using a virtual-reality application" című tanulmány az elmélet és a gyakorlati alkalmazás közötti szakadékot próbálja áthidalni.

A kutatók 103 résztvevővel, ellenőrzött laboratóriumi körülmények között játszatták a "Job Simulator" nevű kereskedelmi VR-játékot, és kitöltették velük a BIS-4 intelligenciateszt rövid változatát is. A kutatók elemzése szerint azok a résztvevők, akik a többieknél gyorsabban fejezték be a játékot, magasabb általános intelligenciahányadossal és információfeldolgozási kapacitással rendelkeztek. A magasabb, 17 százalékos feldolgozási képesség korrelált a játékkal töltött kevesebb idővel (átlagosan 3,7 perccel). Az eredmények arra utalnak, hogy a VR-játékok hasznos kiegészítő eszközök lehetnek a vállalatoknál a munkateljesítmény előrejelzésében.

Az eredmények tudományos újdonságnak számítanak, mivel a VR-vizsgálatokat eddig aligha lehetett a legmodernebb VR-eszközökkel elvégezni. Így kevés olyan tanulmány született, amely a virtuális valóságban tanúsított viselkedés és az intelligencia közötti összefüggést vizsgálta.

Vannak már olyan vállalatok, amelyek játékokat, úgynevezett 'komoly játékokat' használnak a toborzáshoz. Az új eredmények összhangban vannak a VR-játékok ezen speciális alkalmazásával, és azt mutatják, hogy a VR-játékok felhasználhatók a toborzásban

– fogalmazott az egyik kutató.

A jövő digitális vívmányairól és a legfontosabb technológiai fejlesztésekről is lesz szó a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján!

Címlapkép forrása: Getty Images

újautópiac, autóvásárlás, kgfb, autópiac,
credit suisse
építkezés daru
tőzsde
Fribourg Svájc
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. május 17.
Portfolio-MAGE Járműipar 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
ETF-ek , gyorsnövekedésű részvények, TBSZ.
Ez is érdekelhet
tőzsde