Előfizetői tartalom

Szétvert forint, zuhanó részvények - Csúnya esésből maradtunk ki, míg mi március 15-öt ünnepeltük

Nem állt meg az élet a világ tőzsdéin míg nálunk a március 15-i ünnepségek zajlottak, miközben a magyar tőzsde zárva volt, az európai és az amerikai részvénypiacok masszív esésbe kapcsoltak, a forintot is megütötték. Ha az alapján kellene megmondani, mi lesz csütörtökön a magyar részvényekkel, az OTP-vel vagy a Mollal, hogy a régiónkban, mondjuk az osztrák és a lengyel piacon mi történt, akkor nem sok jót jósolnánk a magyar papíroknak. Az aggodalmakat valamelyest enyhítheti, hogy az amerikai részvénypiacokat valamennyire visszahúzták szerdán, és csütörtök reggel a határidős piacok éppen felfelé mutatják az irányt.

Csúnya esés a részvénypiacokon Az európai tőzsdéken elég súlyos esés zajlott szerdán, a vezető nyugat-európai részvényindexek 3-4 százalékot estek, elsősorban a ciklikus szektorok papírjait ütötték, az esésben az élen a pénzügyi szektor és az autóipari vállalatok részvényei jártak. Az egyik legfontosabb európai tőzsdén, a németen is nagyon kevés kivételtől (defenzív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés