Előfizetői tartalom

Nagyot dobna a zöld ipar a következő évtized kibocsátáscsökkentésén

Portfolio
A klímaváltozás kapcsán sok szó esik az ipar, az áram- és távhőtermelő létesítmények, illetve a légiközlekedés, mint vállalati nagy szennyezők szerepéről. Bár a magyarországi bruttó üvegházhatásúgáz (ÜHG) kibocsátások több mint ötöde (22,1%) a lakossághoz kapcsolódott 2020-ban, ami nagyobb arány az ipar vagy az energiatermelés részesedésénél – mégis tagadhatatlan, hogy ez a kör nagy hatást tud gyakorolni az országos emissziók alakulására. A Green Policy Center összegyűjtött egy javaslatcsomagot arra, hogy az erőművek, az ipar és a légiközlekedés hogyan lehetne fenntarthatóbb.

Az erőművek, az ipar és a légiközlekedés együttesen Magyarország bruttó ÜHG kibocsátásának több mint a harmadát tette ki 2020-ban, ebből: az energiatermelő ágazat kibocsátása 19,6% volt, amibe az áram- és távhőtermelés mellett az olajfinomítás és kokszolás is beletartozik, az ipar részesedése 16% volt a 2020-as magyar kibocsátásokban, a légiközlekedés esetében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái