Előfizetői tartalom

Európa után Amerikában is estek a tőzsdék

Portfolio
Mérsékelt eséssel telt a nap az európai és amerikai tőzsdéken egyaránt. Gazdasági események tekintetében izgalmasan alakult a mai nap: délután megjelent az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, és az Egyesült Államokban a heti munkanélküli segélykérelmek száma is a vártnál magasabb volt, emellett pedig a Philadelphiai Fed index is publikálásra került, ami a várt 19,1 pont helyet jóval nagyobb mértékben 30,1 ponttal csökkent. Az adatok közzétételét követően gyengülni kezdett a dollár, a recessziós félelmek erősödésével pedig úgy tűnik ismét az aranyban keresnek menedéket a befektetők. Folytatódik továbbá az első negyedéves gyorsjelentési szezon is Amerikában: a Tesla például jelentős mínuszban nyitott ma, miután a vállalat a marzsok beszűküléséről számolt be. A magyar tőzsde a tegnapi esést követően jelenleg felülteljesített a nemzetközi átlaghoz képest, valamint a forint is erősödik az előző napon történt esését követően.

2023. április 20. 21:59 Megosztás Itt a vége A Nasdaq 0,8, az S&P 500 0,6, a Dow pedig 0,3 százalékos eséssel zárta a napot. baha us 30 árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. $(function(){ try { $("#chart-45488 img").remove(); const...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés