Hogyan tudnak növekedni a magyar cégek a határokon túl?

Portfolio
Második alkalommal szervezi meg Regional Businnes Summit konferenciáját az iBanFirst pénzügyi szolgáltató május 25-én. Az ingyenesen látogatható és online is követhető konferencián a régió kiemelkedő vállalati vezetői mutatják be nemzetközi terjeszkedési tapasztalataikat. Az esemény médiatámogatója a Portfolio.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb, áprilisi előrejelzése szerint Közép- és Kelet-Európa (KKE) dinamikusan növekvő gazdasági erővé válik, és a régió számos országának GDP-je várhatóan meghaladja az EU 0,7%-os átlagos növekedését. Úgy tűnik, hogy a helyi és nemzetközi vállalatok, amelyek a térségben határokon átívelően működnek nagyobb növekedést regisztrálhatnak a KKE-ben, mint más területeken, amely a Magyarországon, Romániában és Bulgáriában alapított vállalkozások számára érdemi potenciált rejt.

A nemzetközi terjeszkedéssel számos lehetőség nyílik meg a helyi vállalkozások számára, mint például a bevétel és a márkaismertség növekedése, illetve a finanszírozási forrásokhoz, külföldi tehetségekhez és a regionális szolgáltatásokhoz való hozzáférés. A fintech cégek révén a nemzetközi üzletvitel egyszerűbbé vált: a nemzetközi fizetések, valamint a valuták konverziója gyors és problémamentes, a felesleges költségeket pedig a versenyképes árfolyamok váltják fel, amelyek eddig csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetőek.

A KKE-ben működő vállalatok határokon átívelő üzleti fejlesztési lehetőségeinek megismerése érdekében rendezik meg május 25-én Bukarestben a Regional Businnes Summit konferencia 2. kiadását, amelynek témája: "Hogyan terjeszkedhetnek a KKE vállalatok nemzetközileg?"

Az esemény online is ingyenesen követhető, de regisztrációhoz kötött.

A régióban is dinamikusan növekvő iBanFirst fintechcég vezetői az eseményen áttekintést nyújtanak a régió fő makrogazdasági mutatóiról, a helyi valuták által a külföldi terjeszkedés során felmerülő kockázatokról és kihívásokról, valamint arról, hogy hogyan működnek a nemzetközi fizetések a 21. században.

"A gazdasági helyzet gyorsan reagáló vállalatokat követel, amelyek képesek navigálni az állandóan változó piaci trendekben, gazdasági bizonytalanságban és technológiai újításokban. Ahhoz, hogy ebben a dinamikus környezetben prosperáljanak, a vállalkozásoknak készen kell állniuk a gyors változtatásokra, hogy versenyelőnyhöz jussanak. Ezért immár második éve hívjuk össze a régió kiemelkedő vállalkozásait és iparági szakértőit, hogy tapasztalataikat és történeteiket bemutatva motiválják és segítsék a helyi kis- és középvállalkozásokat. Így adunk lehetőséget arra, hogy új növekedési lehetőségeket fedezzenek fel még ebben a kihívásokkal teli időszakban is" – mondta Johan Gabriels, az iBanFirst Délkelet-Európa Regionális Igazgatója.

A konferencián olyan vállalkozók és vezérigazgatók osztják meg tapasztalataikat Magyarországról, Romániából és Bulgáriából, akik már sikeresen terjeszkedtek vállalkozásukkal a régióban.

A program a következő témákat foglalja magában:

  1. Panelbeszélgetés - Miért sikeresek az optimista vállalkozók?
  2. Panelbeszélgetés - Tőkebevonás - finanszírozási lehetőségek és jövőbeli kilátások
  3. Panelbeszélgetés - Hogyan növelik a KKE régió vezérigazgatói üzletüket a mai gazdasági zűrzavarban?

Az eseményen résztvevő előadók többek között:

  • Johan Gabriels, SEE Regionális Igazgató, iBanFirst
  • Daniel Spiridon, eMAG üzletfejlesztési alelnök és az eMAG Magyarország vezérigazgatója,
  • Erdei Sándor, alapító és vezérigazgató, DBH Group
  • Sohajda Júlia, Managing Partner, Vespucci Partners
  • Deliága Ákos, társalapító és ügyvezető, Talk-A-Bot
  • Lucian Baltaru, társalapító és vezérigazgató, Sameday
  • Ivailo Gospodinov, ügyvezető partner, BlackPeak Capital

Az eseményen való részvétel online és személyesen is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az esemény médiatámogatója a Portfolio.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF