Előfizetői tartalom

Elromlott a hangulat, tovább estek a tőzsdék

Portfolio
A nemzetközi piacok szempontjából az amerikai és az európai jegybank kamatdöntése volt a hét kiemelt eseménye. Tegnap a Fed, majd ma az EKB is 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, ami egyik oldalon sem okozott meglepetést. Épp ezért sokkal inkább a kommunikáció volt kérdéses. Jerome Powell amerikai jegybankelnök ugyan jelezte tegnap, hogy a Fed szüneteltetheti a kamatemeléseket, de eloszlatta az idei kamatvágással kapcsolatos várakozásokat. Ehhez képest Chrisine Lagarde ma utalt arra, hogy az EKB még további kamatemelést hajthat végre az infláció megfékezése érdekében. A jegybanki üzenetekre a tőzsdék Európában és az USA-ban is eséssel reagáltak, miközben az amerikai bankrendszerrel kapcsolatos aggályok további nyomást helyeznek a hangulatra.

2023. május 04. 22:23 Megosztás Eséssel zárt Amerika Eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek: a leggyengébb teljesítményt a Dow Jones nyújtotta, amelynek értéke közel 0,9 százalékot csökkent a szerdai záráshoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés