Előfizetői tartalom

Csúnyán megütötték az OTP-t a nap végére

Portfolio
A nemzetközi hangulat ma gyakorlatilag végig negatív volt, miközben a befektetők várták az amerikai inflációs adatot, majd a délután megjelent, és egyébként a vártnál jobb adatra jött is egy kisebb felpattanás, viszont ez nem bizonyult hosszú életűnek, és nem sokkal később újra lefordultak az európai tőzsdék, valamint az amerikai indexek kezdeti lendülete is alábbhagyott. A rossz nemzetközi hangulat alapján tehát nem meglepő, hogy a magyar tőzsde is mínuszban zárt, amiben főleg az OTP esése játszott szerepet. A bank ma hajnalban tette közzé az első negyedéves számait, amelyek a várakozásoknál jobbak lettek, viszont az elmúlt hetekben látott, több mint 16 százalékos emelkedés után már számítani lehetett egy jelentősebb profitrealizálásra, ezt láttuk ma.

Ma a BUX-index 1,0 százalékos mínuszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében. BUX értékének alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés