Előfizetői tartalom

Mire készül a Ryanair? Gigaüzletet kötött a Boeinggel

Portfolio
Történelmi jelentőségű esemény történt a héten a repülőgépiparban: a Boeing a valaha volt egyik legnagyobb megrendelését kapta meg az egyik fontos partnerétől, az itthon is jól ismert Ryanairtől. Az európai fapados légitársaság szemmel láthatóan bízik a turizmus járvány utáni visszapattanásában, hiszen akár 300 darabot is megvenne a Boeing legnagyobb, 737 Max 10 típusú repülőgépéből. Technikailag nem fix a 300 darabos megrendelés, hiszen ennek csak a fele, vagyis 150 darab, ami biztos vétel, és ugyanennyi repülőgépre van opciója a Ryanairnek. Viszont a teljes megrendelés listaértéke így is 40 milliárd dollár, amivel ez a történelem egyik legnagyobb értékű repülőgép-megrendelése.

Jöhetnek az új gépek Gigantikus méretű repülőgép-megrendelést jelentett be a Ryanair a Boeinggel a héten, ami elég erőteljesen azt sugallja, hogy a légi közlekedési ipar optimista a kilátásokkal kapcsolatban és a járványidőszak után a légitársaságok ismét hajlandóak a flottafrissítésre költeni. A megrendelés 150 darab új Boeing 737 Max 10-esre szól, valamint további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés