Előfizetői tartalom

Újabb akkumulátorgyár épülhet Magyarországon

Portfolio
Nagyon úgy tűnik, hogy újabb kínai akkumulátorgyártó érkezhet Magyarországra, bár egyelőre hivatalos bejelentés nem érkezett. Viszont egy sajtóközleményből kiderült, hogy az Európában terjeszkedő Sunwoda Magyarországon tervez gyárat felhúzni - ez a kezdeményezés az elmúlt időszak akkumlátoripari bejelentéseinek fényében egyáltalán nem lenne meglepő.

Több sajtóorgánumban is megjelent az a közlemény, amely eredetileg az Sunwoda és az SK IE Technology között létrejött együttműködésről szól, viszont a számunkra a következő rész, ami igazán érdekes: "Az 1997-ben alapított Sunwoda 2008-ban kezdte meg EV akkumulátorokkal kapcsolatos tevékenységét. A 2022-es kutatások szerint a piaci részesedését tekintve 9. legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés