Előfizetői tartalom

Kijöttek a számok: rengeteg gázt és áramot spórolt meg Magyarország a fűtési szezonban

A földgázfogyasztás a tavaly október közepétől idén április közepéig tartó időszakban az eggyel korábbi fűtési szezonhoz képest 24,5 százalékkal, a felhasznált villamos energia mennyisége 7,5 százalékkal csökkent Magyarországon – közölte az összegző adatokat csütörtökön reggel az Energiaügyi Minisztérium. Gázból ez 2 milliárd köbméteres, áramból 1900 gigawattórás megtakarítást jelent.

A tárca összesítéséből az alábbiak olvashatók ki saját kiegésztéseinkkel: A lakosság 22,4 százalékkal, a gazdaság pedig 26 százalékkal fogyasztott kevesebb földgázt 2022. október 15. és 2023. április 15. között, mint a megelőző azonos időszakban. Ennek eredőjeként jött ki a bevezetőben jelzett 24,5 százalékos országos csökkenés. Arra is utal a közlemény, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés