Előfizetői tartalom

Az adósságplafon miatti félelem lerántotta a tőzsdéket

Portfolio
Nem alakult ki tegnap határozott irány az amerikai tőzsdéken, az adósságplafonnal kapcsolatos várakozások hírekre figyelnek továbbra is befektetők. Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke hétfőn azt mondta, hogy produktív megbeszélést folytatott Joe Biden elnökkel az adósságplafon emelésének módjáról, de nem jutottak megállapodásra. Június 1-je lehet a legkorábbi időpont, amikor az Egyesült Államok fizetésképtelenné válhat. Az adósságplafonnal kapcsolatos feszültség az ázsiai piacokra is rányomta a bélyegét kedden, jellemzően estek a tőzsdék, míg Európában iránykeresés látszott a kereskedés első szakaszában, majd elkezdtek lefelé csorogni a vezető indexek. Ezzel összhangban a magyar tőzsde is eséssel zárt, az MNB kamatdöntése nem hozott érdemi reakciót a részvényeknél, inkább a forintot mozgatta meg a kamatvágás.

2023. május 23. 22:10 Megosztás Mínuszban ért véget a nap A Dow Jones ipari átlag 175 pontot, azaz 0,5%-ot veszített. Az S&P 500 és a Nasdaq Composite 0,9%-ot, illetve 1,1%-ot esett vissza a kereskedés végére. Az MSCI világ részvényindexe, amely 49...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés