Előfizetői tartalom

Készül az MVM a dollárkötvény kibocsátására

Portfolio
Megbízást adott ma az MVM Zrt. nagy nemzetközi pénzügyi intézményeknek, hogy telefonkonferenciákat szervezzenek befektetőkkel egy készülő dollárkötvény kibocsátás érdekében – közölte az energetikai vállalat a Budapesti Értéktőzsdén. Egy másik közleményben pedig azt jelezte, hogy zöld finanszírozási keretrendszert állított fel, amelyről egy független szakértői minősítés is megjelent az MVM oldalán. Sőt, a Fitch Ratings a Reuters tudósítása szerint máris kiadta a cég besorolásával egyező BBB hitelminősítést a tervezett papírra, ami az IFR News tudósítása szerint várhatóan egy 5 éves dolláralapú kötvény lehet.

Arról, hogy az MVM Zrt. dolláralapú (akár zöld) kötvény kibocsátásra készülhet, Mátrai Károly (képünkön), az MVM vezérigazgatója a Portfolio-nak adott minapi interjúban már beszélt. Ezt követi tehát a mostani közlemény, amely szűkszavúan csak ezt tartalmazza: „Az MVM Zrt. megbízást adott a BNP Paribas és a J.P. Morgan, mint fő szervezők, valamint a Bank of China...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés