Előfizetői tartalom

Alaposan megütötték az európai tőzsdéket, a magyar egész jól megúszta

Portfolio
Az elmúlt napokban főleg az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos tárgyalások határozták meg a nemzetközi hangulatot, a hosszú hétvégén meg is született a megállapodás a felek között, viszont az adósságplafonról szóló új törvényjavaslatnak még a kongresszuson is át kellene jutnia (a képviselőház ma szavaz), tehát még mindig van némi bizonytalanság az egyenletben. Ezzel párhuzamosan ma Ázsiában egy komolyabb hangulatromlás volt megfigyelhető, miután a vártnál jóval gyengébb feldolgozóipari adatok érkeztek, amelyek arra utalnak, hogy a járvány utáni gazdasági fellendülés mégsem olyan módon valósul meg, mint amire korábban számítani lehetett. Ezek után az európai tőzsdék csúnyán lefordultak, és nyitás után nem sokkal az amerikai tőzsdék is nyomás alá kerültek.

2023. május 31. 22:00 Megosztás Hullámzó kereskedés A szerdai kereskedésben hullámzó volt a kereskedés az amerikai tőzsdéken, de a vezető benchmarkok mindvégig a negatív tartományban álltak, végül 0,4-0,6 százalék mínuszban zárt a Dow Jones...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés