Előfizetői tartalom

Lendületben a Zara anyacége, kilőtt az árfolyam

Portfolio
Az Inditex, a Zara tulajdonosa közzétette első negyedéves számait, amelyek jelentős növekedést mutattak a tavalyi évhez képest, a részvényárfolyam pedig felpattant. A cég közölte, hogy a tavaszi-nyári kollekciója nagy sikernek örvend, és a bevételek 16 százalékkal nőttek az elmúlt egy hónapban (a tavalyi év azonos időszakához képest), ami azt mutatja, hogy a vállalat továbbra is erős teljesítményt nyújt az olyan kihívások ellenére, mint a magasabb bérköltségek és az oroszországi üzletág elvesztése.

Az Inditex bevétele 13 százalékos növekedést mutatott, és 7,6 milliárd eurót ért el az első negyedévben, ami megegyezik a pénzügyi év első hat hetében megfigyelt növekedési ütemmel. A világ legnagyobb fast fashion vállalata emellett figyelemre méltó, 54 százalékos nettó profitnövekedésről számolt be, így az áprilisban zárult első negyedévre 1,2 milliárd eurós eredményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés