Előfizetői tartalom

Magyarország élen jár a régióban a külföldi kártyás fizetésben

Portfolio
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83%-a a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni, ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint. Az utazási irodák közvetítésével külföldi nyaralást tervező magyarok 67%-a interneten foglalja le útját, de ugyanígy választ szállást a saját szervezésben utazók mintegy 70%-a is. Minden második utazást tervező magyar személyenként 200 és 600 euro közötti összeget szán külföldi nyaralásra - olvasható a Visa közleményében.

A digitális fizetések a legnépszerűbbek a közép-kelet-európai megkérdezettek körében, és több mint háromnegyedük tervez így fizetni külföldi nyaralása során. Magyarország a felmért nyolc ország közül élen jár ezt a tendenciát tekintve: a külföldre utazó magyarok 83%-a kártyával, okostelefonnal vagy okosórával kíván fizetni a nyaralása során. A vizsgált országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés