Előfizetői tartalom

Lefordultak az amerikai indexek

Portfolio
A hét utolsó kereskedési napján a piacokat mozgató tényezők közül kiemelhető, hogy az Eurostat publikálta a májusi EU-s inflációs adatokat - a friss számok értelmében a magyar infláció sokkal magasabb, mint bárhol máshol Európában, a májusi rangsor szerint a második helyezettre is közel 10%-pontot ver a magyar áremelkedés mértéke. Ezen felül a nagy jegybankok kamatdöntéseit emésztették ma is a piacok, szerda este a Fed, tegnap délután pedig az EKB tette közzé döntését. Előbbi ideiglenesen leállt a kamatemelésekkel, utóbbi pedig ismét emelt az irányadó kamaton ráadásul további emelések is várhatók még egészen addig, amíg a jelenleginél sokkal határozottabb dezinfláció nem lesz megfigyelhető. Az európai tőzsdék közül a DAX új történelmi csúcsra ment, az amerikai indexek azonban mérsékelt eséssel fejezték be a kereskedést.

2023. június 16. 22:08 Megosztás Hatodik napja először esik az S&P 500 Hatodik napja először eséssel zárt az S&P 500 index, 0,4 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést, azonban így is március óta a legjobb hetet zárta. A Dow 0,3 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés