Előfizetői tartalom

Aláírták az Algyő és Újvidék közötti új kőolajvezeték szándéknyilatkozatát

Portfolio
A mai magyar-szerb kormányülés keretében aláírta a két ország az Algyőt Újvidékkel összekötő új kőolajvezeték építéséről szóló szándéknyilatkozatot – jelentette be Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter emellett azt is jelezte, hogy az MVM és a Srbijagas által létrehozott közös regionális földgázkereskedő vállalatnak őszig meg is kell kezdenie a működését.

Az Algyőt Újvidékkel összekötő új kőolajvezeték tervét az elmúlt hónapokban már többször is bejelentették, most a közös kormányülés keretében pedig maga a szándéknyilatkozat is aláírásra került. Ezt Szijjártó a két ország közötti eddigi talán legfontosabb megállapodásnak nevezte a tárca közleménye szerint. Kapcsolódó cikkünk 2023. 04. 20. Szijjártó Péter:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés