Előfizetői tartalom

Elszabadult a bitcoin, mi történik itt?

Masszív rali alakult ki az elmúlt napokban a bitcoin piacán, a legnagyobb piaci értékű kriptoeszköz jegyzése közel 20 százalékot emelkedett alig egy hét alatt. A rali mögött elsősorban az áll, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelőjének számító BlackRock egy spot bitcoin tőzsdén kereskedett alaphoz nyújtott be kérelmet a tőzsdefelügyelethez. Ha elfogadják a BlackRock (és a többi négy, a napokban kérvényt beadó cég) jelentkezését, azzal megjelenhetnek az első spot bitcoin ETF-ek az USA-ban, ami jelentős tőkebeáramlást hozhat a lakossági és intézményi oldalról a kriptopiacra. Ezt a várakozást tükrözi most a bitcoin grafikonja.

Ugrik a bitcoin Egy jó ideje nem történt semmi izgalmas a bitcoin háza táján, ami azért is tűnt érdekesnek, mert a tőzsdék az elmúlt hónapokban kifejezetten jól teljesítettek. Korábban relatíve erős korrelációt lehetett megfigyelni az amerikai technológiai részvények – amelyek a mostani ralit vezették – és a bitcoin árfolyama között, viszont bármennyire emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés